24 Temmuz 2007 Salı

Seçim Sonrası...


22 Temmuz akşamı herkesi bir şekilde etkileyen seçim sonuçları belli oldu. Özellikle sağ kesimin bu seçimden zaferle ayrılması birçok kiş gibi beni de şaşırtmadı, çünkü ülke de sağ kesimi ve sol kesimi benimseyenlerin ortada olanların sayısından çok daha fazla olduğu ve bu kesimin son 40-50 yıllık tarihimize baktığımızda sağ kesime daha yakın olduklarının kanısındayım. Bu netice ile de gördük ki insanlar hali hazırdaki yönetimden , artık nasıl oluyorsa, çok memnun. Aksi halde mevcut yönetimin %50 ye yakın oy almasını açıklamak biraz zorlaşıyor. Bu açıdan sağ kesimin durumu için daha fazla bişey diyemeyeceğim. ( Siz nasılsa biliyorsunuz olanları!)

Sol kesime gelirsek... Cumhuriyet mitinglerinde ortada gözüken, bağıran, slogan atan insanların seçimlerdeki varlıklarından şüphe duymaktayım. Seçim sonuçlarına bakılırsa memlekette ortalama her iki kişiden biri mevcut sistemi desteklemekte. Yani cumhuriyeti destekleyenler bir anda yok olmuşlar. Özellikle bağımsız adayların bu seçimlerdeki etkinliği ile oyların sol kesim açısından bölündüğü gözükmektedir.

Genel durum şunu gösteriyor ki, önümüzdeki günlerde birçok açıdan hareketlilik hem yurdumuzda hem de mecliste hakim olucak. Birçok kişi şimdiden aynı sistemin devam etmesine duydukları tepkiyi dile getiriyor ancak Aziz Nesin' in de söylediği gibi : TOPLUMLAR LAYIK OLDUKLARI BİÇİMDE YÖNETİLİRLER! Yani fazla da tasalanmaya gerek yok. İnsanlar seçimlerinin getirilerine uymak zorunda kalacaklar. Bu arada bizim gibi seçimlerine ulaşamamışlarda arada kaynayacaklar.

Hiç yorum yok:

70'lik çiftçiye Arınç'tan azar